This is a repeating event

Vechten met de gedachten van mijn kind

19apr19:0020:00Vechten met de gedachten van mijn kindDe Context - Team ambulante psychische jeugdzorg

Event Details

Hoe om te gaan met psychische problemen bij kinderen en jongeren: tips voor ouders en verzorgers

Deze gespreksavond is bedoeld voor ouders en verzorgers die geconfronteerd worden met de uitdagingen van het omgaan met psychische problemen bij hun kinderen en jongeren. Het kan gaan om verschillende soorten problemen, zoals angst, depressie, gedragsstoornissen en ontwikkelingsstoornissen.

Tijdens deze avond zullen we samen met experts op het gebied van kinderpsychologie en -psychiatrie bespreken hoe ouders en verzorgers het best kunnen omgaan met deze uitdagingen. We zullen praten over strategieën en tips die kunnen helpen om de situatie thuis te verbeteren en hoe je het beste kunt zorgen voor je kind of jongere.

We hopen dat deze gespreksavond een veilige ruimte biedt waar ouders en verzorgers hun ervaringen kunnen delen en van elkaar kunnen leren. Door het creëren van een gemeenschap van steun en begrip, hopen we dat we kunnen bijdragen aan het verbeteren van de levenskwaliteit van kinderen en jongeren met psychische problemen, evenals hun families.

We nodigen u uit om deel te nemen aan deze avond en samen met ons te werken aan het verbeteren van de mentale gezondheid van onze kinderen en jongeren.

AGENDA

  1. Welkom en introductie: Inleiding over het doel van de avond en de sprekers.
  2. Het herkennen van psychische problemen bij kinderen en jongeren: Hoe kunnen ouders en verzorgers psychische problemen bij hun kinderen herkennen en wat zijn de signalen waar ze op moeten letten?

  3. Het creëren van een veilige omgeving: Hoe kunnen ouders en verzorgers zorgen voor een veilige omgeving voor hun kinderen en hoe kunnen zij ervoor zorgen dat hun kinderen zich gehoord en begrepen voelen?

  4. Het omgaan met gedragsproblemen: Hoe kunnen ouders en verzorgers omgaan met gedragsproblemen bij kinderen en jongeren en hoe kunnen zij hun kinderen leren omgaan met hun emoties en gedrag?

  5. Het ondersteunen van een gezonde levensstijl: Hoe kunnen ouders en verzorgers bijdragen aan een gezonde levensstijl van hun kinderen en jongeren en hoe kunnen zij helpen bij het bevorderen van een gezonde geestelijke gezondheid?

  6. Het vinden van de juiste hulp: Hoe kunnen ouders en verzorgers de juiste hulp vinden voor hun kinderen en jongeren en hoe kunnen zij ervoor zorgen dat zij de juiste ondersteuning krijgen bij het omgaan met psychische problemen?

  7. Afsluiting: Een korte samenvatting van de avond en de gelegenheid om na te praten met de sprekers en andere aanwezigen.

GASTSPREKERS

  1. Prof. Dr. Ilse Noens – Klinisch psycholoog, Universiteit Gent
  2. Dr. Lieve Swinnen – Kinder- en jeugdpsychiater, Universitair Psychiatrisch Centrum KU Leuven

Deze experts hebben uitgebreide kennis en ervaring op het gebied van kinderpsychologie en -psychiatrie en kunnen waardevolle inzichten bieden voor ouders en verzorgers die geconfronteerd worden met psychische problemen bij hun kinderen en jongeren. Ze kunnen spreken over verschillende onderwerpen, zoals diagnostiek, behandelingen, coping-strategieën en de rol van ouders en verzorgers in het ondersteunen van hun kinderen en jongeren.

Online event / activiteit details

Dit item is al afgelopen!

Time

(Woensdag) 19:00 - 20:00

Organizer

家长联络人

Begeleiding en advies voor gescheiden ouders

Learn More

发表回复

开始输入并按 Enter 键进行搜索

购物车

没有产品在购物车中。