This is a repeating event

Fiscale gevolgen van scheiding

17apr19:0020:00Fiscale gevolgen van scheidingEl contacto de los padres

Event Details

Een scheiding kan een zeer ingrijpende gebeurtenis zijn, waarbij niet alleen emotionele maar ook financiële zaken een rol spelen. Een van de belangrijkste financiële aspecten van een scheiding zijn de fiscale gevolgen. Tijdens deze avond zullen we bespreken welke fiscale gevolgen er kunnen optreden bij een scheiding en hoe u hier het best mee om kunt gaan. We zullen onder andere ingaan op de fiscale gevolgen van alimentatie, de verdeling van de gemeenschappelijke woning en de gevolgen voor de belastingaangifte. Deze avond is bedoeld voor iedereen die te maken heeft (gehad) met een scheiding of dit in de toekomst verwacht. Of u nu zelf gaat scheiden of een familielid, vriend of kennis wilt helpen, deze informatie kan u helpen om de financiële gevolgen van de scheiding beter te begrijpen. We willen u graag informeren over de verschillende mogelijkheden en gevolgen, zodat u na afloop van deze avond beter in staat bent om de juiste beslissingen te nemen en eventuele problemen te voorkomen. We hopen dat u na afloop van deze avond met meer kennis en inzicht naar huis gaat en we staan uiteraard open voor vragen en opmerkingen.

AGENDA

 1. Welkom en introductie: Inleiding over het doel van de avond en de sprekers.

 2. Scheiding en belastingen: Uitleg over de fiscale gevolgen van scheiding, zoals het belastingstelsel en de verschillende regelingen die van toepassing kunnen zijn.

 3. Alimentatie: Bespreking van de fiscale gevolgen van alimentatie, zowel voor de betaler als de ontvanger.

 4. Verdeling van de gemeenschappelijke woning: Bespreking van de fiscale gevolgen van de verdeling van de gemeenschappelijke woning bij scheiding, waaronder de eigenwoningregeling en de overdrachtsbelasting.

 5. Vermogensverdeling: Bespreking van de fiscale gevolgen van de verdeling van vermogen bij scheiding, waaronder spaargeld, beleggingen, en pensioenen.

 6. Gevolgen voor de belastingaangifte: Bespreking van de gevolgen van scheiding voor de belastingaangifte, zoals de aanpassing van de fiscale situatie en mogelijke aftrekposten.

 7. Tips en advies: Tips en advies over hoe u het beste om kunt gaan met de fiscale gevolgen van scheiding en hoe u eventuele problemen kunt voorkomen.

 8. Vragen en discussie: Een mogelijkheid voor vragen en discussie tussen de sprekers en het publiek.

 9. Afsluiting: Een korte samenvatting van de avond en de gelegenheid om na te praten met de sprekers en andere aanwezigen.

GASTSPREKERS

 1. Liesbeth Weynants: Liesbeth Weynants is een advocaat bij Cazimir, gespecialiseerd in familierecht en fiscaal recht. Ze heeft veel ervaring in het adviseren van cliënten over de fiscale gevolgen van scheiding en vermogensplanning.

 2. Katrien Ballinckx: Katrien Ballinckx is een fiscalist bij Grant Thornton, gespecialiseerd in personenbelastingen. Ze heeft veel ervaring met het adviseren van cliënten over de fiscale gevolgen van scheiding en kan uitleggen hoe u uw belastingaangifte het beste kunt aanpassen na een scheiding.

Online event / activiteit details

Dit item is al afgelopen!

Time

(Maandag) 19:00 - 20:00

Organizer

El contacto de los padres

Begeleiding en advies voor gescheiden ouders

Learn More

Deja una respuesta

Comienza a escribir y presiona Enter para buscar

Carro de la compra

No hay productos en el carrito.